William L. Heward, Ed.D., BCBA-D

Este profesor emerit la Colegiul de Educație și Ecologie Umană de la Universitatea de Stat din Ohio. A predat la universități din Brazilia, Japonia, Portugalia și Singapore și a ținut prelegeri sau a susținut ateliere în alte 24 de țări. Fost președinte și membru al Asociației Internaționale pentru Analiza Comportamentului, Bill a fost şi coautor pentru cărțile, Applied Behavior Analysis (ed. a 3-a, 2020), Exceptional Children: An Introduction to Special Education (ediția a XII-a, 2022) și Make a Contract: A positive Way to Change Your Child’s Behaviour (2022).

Premiile care recunosc contribuțiile lui Dr. Heward în educație și analiza comportamentului includ Premiul Fred S. Keller pentru Educație Comportamentală de la Divizia 25 a Asociației Americane de Psihologie, Premiul Ellen P. Reese pentru comunicarea conceptelor comportamentale, de la Centrul Cambridge pentru Studii Comportamentale și Premiul de Alumnus din partea Departamentului de Psihologie de la Universitatea Western Michigan. 

Prezentări la Conferința Internațională ABA 2024

Temă: A face diferența din poziția analistului comportamental

Abstract

Cele șapte dimensiuni ale analizei comportamentale aplicate (ABA) ale lui Baer, ​​Wolf și Risley (1968, 1987) au servit științei și practicii acesteia. ABA include cinci caracteristici suplimentare care ar trebui să îi încurajeze pe cei care studiază, predau, practică și/sau cercetează această știință, pe factorii de decizie și consumatorii din multe domenii pentru a vedea în ABA o tehnologie de încredere pentru realizarea unei schimbări comportamentale semnificative din punct de vedere social.

Voi identifica aceste caracteristici și voi sugera câteva acțiuni pe care analiștii comportamentali, indiferent de rolul sau stadiul carierei lor, le pot lua pentru a reduce decalajul dintre potențialul extraordinar al ABA de a ajuta la transformarea lumii într-un loc mai uman și impactul mult prea limitat al acestei științe la această dată.