Robert Schramm a fost primul Board Certified Behavior Analyst (BCBA) din Germania. Are experiență de peste 30 de ani în lucrul cu copii cu autism și este fondatorul Autism Knospe-ABA din 2004, cel mai mare institut ABA / VB din Europa, lucrând cu peste 2.000 de copii. De asemenea, este cunoscut pentru cărțile Motivation and Reinforcement: Turning the Tables on Autism (volum tradus și în limba română – “Motivație și recompensă: Cum să combați autismul cu propriile arme”); The 7 Steps to Instrucțional Control și The 7 Steps to Successful Parenting.

În toată experiența sa profesională, în care pot fi regăsite activități diverse și complexe ca profesor de educație specială, specialist în educație fizică adaptată, specialist în incluziune și analist comportamental, Robert Schramm ajută familiile, profesorii, școlile și alți terapeuți de peste 20 de ani. Prezentările și abordarea lui Robert Schramm se adresează audienței la un nivel uman, oferind îndrumări în toate domeniile de interes. Specialist foarte cunoscut la nivel mondial, Robert aduce acum expertiza sa către un public și mai larg, prin Robert Schramm Consulting.

Sumar temă Conferința Internațională ABA:

Using the 7 Steps to Instructional Motivation as an Intervention for Typical Children Demonstrating Problem Behavior

Această prezentare este în engleză.

Abstract: Modelul în 7 pași pentru motivația instrucțională este o abordare de bază în procesul de construire a unei relații de învățare pozitivă pentru copiii cu TSA. Cei 7 pași sunt concepuți pentru a acoperi toate aspectele importante legate de dezvoltarea unor relații benefice pentru toate persoanele implicate, acesta fiind unul dintre obiectivele principale în ceea ce privește predarea către copiii cu TSA, dar și către cei neurotipici. Mulți copii care nu au fost diagnosticați cu autism sau cu oricare altă tulburare înrudită pot dezvolta comportamente problematice.