Robert Pennington

Dr. Robert Pennington BCBA-D este directorul Centrului de Excelență pentru Practica Incluzivă pentru OCALI, Centrul Ohio pentru Autism și Incidență Scăzută. Recent, a trecut la OCALI din rolul său de Lake și Edward J. Snyder, Jr. Profesor de educație specială la Colegiul Cato pentru Educație de la Universitatea din Carolina de Nord din Charlotte. Are peste 30 de ani de experiență în lucrul cu persoane cu dizabilități, familiile acestora și profesori.

A absolvit Universitatea din Kentucky în 2010 și de atunci a publicat 90 de articole, capitole de carte și cărți legate de lucrul cu persoane cu TSA și dizabilități intelectuale. Robert este pasionat de diseminarea practicii bazate pe cercetare și a oferit sute de prezentări consultate și invitate pentru cercetători, practicieni și familii. De asemenea, apreciază serviciile pe teren, în comunităților sale locale, prin calitatea de membru în numeroase comitete consultative, consilii editoriale și paneluri de evaluare a granturilor; de asemenea, ocupă o poziție de conducere în organizații profesionale (adică, președinte al Consiliului de administrație pentru DADD, ACRES, KYABA); și oferă consultații în școli.

Interesele sale actuale de cercetare implică instruirea în comunicarea  analitică a comportamentului, extinderea repertoriilor elevilor în exprimarea scrisă și îmbunătățirea programelor educaționale pentru elevii cu dizabilități severe.

Prezentări la Conferința Internațională ABA 2024

Temă: Comportamentul analitic în asigurarea suportului școlar

Abstract

Susținerea profesioniștilor din domeniul educației și a elevilor acestora în context școlar reprezintă o provocare, dar implică şi un efort semnificativ. În această sesiune, dr. Pennington se va baza pe cei peste 30 de ani de activitate în școli pentru a discuta situațiile funcționale legate de schimbarea comportamentului profesorilor și va oferi o abordare pentru evaluarea și apoi sprijinirea profesorilor în îmbunătățirea managementului clasei. Dr. Pennington va demonstra utilizarea instrumentelor de evaluare a programului, va modela dezvoltarea obiectivelor comportamentale pentru abordarea comportamentului profesorilor și va descrie mai multe strategii de îmbunătățire a angajamentului profesorilor (coaching peer to peer, formarea elevilor, formarea abilităților comportamentale).

O abordare analitică a comportamentului pentru predarea exprimării în scris elevilor cu autism și dizabilități intelectuale

Dezvoltarea abilităților de exprimare în scris este esențială pentru succesul într-o serie de domenii critice ale vieții, inclusiv performanța academică, angajare și interacțiune socială. În ciuda importanței sale, au existat puține îndrumări în literatura de specialitate cu privire la strategiile de predare a scrisului pentru elevii cu nevoi complexe. În acest atelier, dr. Pennington va descrie o abordare comportamentală a predării exprimării în scris pentru elevii cu autism și dizabilități intelectuale. În plus, va prezenta descoperirile dintr-un deceniu de cercetări, în  forma unor strategii practice de predare pe care educatorii le pot implementa rapid în sălile de clasă. Dr. Pennington se va baza pe zeci de ani de experiență în clasă pentru a implica participanții în învățarea unor concepte noi şi puternice în timp ce lucrează, practicând activitățile.