María Ángeles Rebollar Bernardo, este psiholog, analist comportamental certificat BACBA® (Consiliul de certificare a analiștilor comportamentali). A lucrat ca analist comportamental în domeniul autismului ca terapeut, supervizor și profesor, din 1999.

Și-a început cariera profesională în domeniul autismului în SUA, unde a studiat timp de 8 ani la unul dintre cele mai prestigioase și de pionierat centre în intervenții pentru tulburările din spectrul autist, Institutul Princeton pentru dezvoltarea copilului  (www.pcdi.org). Este specializată în intervenția timpurie pentru terapia persoanele diagnosticate cu TSA.

Din 2007, supraveghează serviciile de intervenție ABA la domiciliu și la școală, în Madrid și se consultă extern cu alți profesioniști din Spania și din alte țări.

Unul dintre interesele ei principale este reprezentat de instruirea și diseminarea intervenției ABA printre alți profesioniști, pentru care a predat numeroase cursuri atât în Spania, cât şi în alte țări (ex. Argentina, Polonia și SUA). De asemenea, a prezentat lucrări de cercetare la conferințe naționale și internaționale.

De asemenea, predă în cadrul Masterului de Intervenție ABA în Autism organizat de Asociația ABA Spania. Din 2007, a coordonat numeroși studenți și profesioniști atât în timpul cursurilor postuniversitare universitare, cât și la masterul ABA pentru a se califica pentru certificările de analist comportamental. 

Sesiune în cadrul Conferinței Internaționale ABA:

 

Această prezentare va fi susținută în limba engleză.