Lilyan W.J. Campbell este specializată în formarea părinților ABA; pregătirea personalului; dezvoltarea abilităților sociale și a elaborat multe instrumente de formare a părinților în ultimii 20 de ani. Una dintre agențiile lui Campbell, ABA Works, a primit premiul Los Angeles 2019.

Campbell este BCBA și psihoterapeut autorizat. Este co-autor la un poster prezentat în timpul ABAI din Chicago. De asemenea, a avut prezentări la Conferințele Internaționale București; convenții ABAI; Summit-ul Autismului; Congresul Autism Europe; Universitatea Stanford și la diferite agenții ABA.

Campbell este fondatoarea ABA Works, cu sediul în California, SUA, și co-fondatoarea ABA Courses, cu sediul în Nevada, SUA. De asemenea, este primul BCBA din Olanda, care a combinat cu succes tratamentul ABA și educația, cu 2 copii diagnosticați cu autism. Acești cursanți nu au primit educație ani de zile și după 1 an de tratament și intervenții ABA, copiii au intrat în clasa întâi.

Campbell folosește Managementul Comportamentului Organizațional (MCO) pentru a-și motiva echipele spre succes și este pasionată de dezvoltarea unor instrumente eficiente pentru ca analiștii comportamentali și tehnicienii comportamentali să aibă succes în domeniu. Campbell continuă să dezvolte instrumente pentru formarea abilităților sociale pentru copii și adulți, formarea părinților, dezvoltarea personalului și abilitățile profesionale.

Este mamă a 2 băieți minunați.

Campbell este unul dintre autorii unui manual pentru formarea părinților, intitulat, Essential ABA skills for parents, un manual pentru formarea părinților. A dezvoltat cursuri pentru instruirea RBT în mai multe limbi pentru cursuri ABA (furnizor ACE) și a dezvoltat un curriculum de abilități sociale pentru robotul QT care este utilizat în întreaga lume.

Websites: www.aba-works.com

                  www.abacourses.com

                 

Prezentări la Conferința Internațională ABA 2022.

Trainingul (ABA) grupului de părinți 

Efectele trainingului grupului de părinți si gestionarea unui grup de succes

Abstract:

În această prelegere, veți învăța totul despre trainingul grupului de părinți, pe baza analizei aplicate a comportamentului (ABA). ABA este o metodă bazată pe dovezi, care a avut multe rezultate pozitive în ultimii 60 de ani. Studiile au arătat că pregătirea părinților are un efect pozitiv asupra multor factori, cum ar fi încrederea părinților și abilitățile sporite ale copilului lor. Prin utilizarea trainingului grupului de părinți, aceștia au mai multe oportunități de a învăța, iar interacțiunile dintre părinți adaugă o valoare sporită în trainingul lor.

Sunteți părinte, profesor sau profesionist și doriți să aflați mai multe despre Trainingul grupului de părinți și, poate, să vă alăturați unui Training pentru părinți în grup pe care îl găzduiesc?

Atunci aceasta este o prelegere excelentă pentru tine.

Trainingul grupului de părinți poate fi folosit în tot felul de situații, de părinți care au copii fără un diagnostic (pot fi abordate subiecte despre etapele de dezvoltare) sau cu un diagnostic (de exemplu, tulburare din spectrul autist, ADHD).

De obicei, părinții sunt cei mai consecvenți factori din viața unui copil, fiind îngrijitorii lor pe tot parcursul vieții. Cu cât părinții au mai multe cunoștințe și abilități, cu atât le este mai ușor să anticipeze dezvoltarea și situațiile copilului lor.

Obiective de învățare:

La încheierea acestei prelegeri, participanții vor fi capabili: (1) să descrie factorii cheie ai trainingului grupului de părinți bazat pe ABA; 2) să identifice efectele trainingului grupului de părinți; 3) să descrie elementele cheie ale modului de înființare a trainingului grupului de părinți; 4) sfaturi bonus pentru formarea eficientă a grupului de părinți; 5) informații despre participarea la trainingul grupului de părinți

  • Prelegere prin PPT • Discuție de grup • Întrebări (interacțiune) • Discuții 

Prezentarea va fi în limba engleză

Prieteniile sunt o răsplată!

Construirea de relații pozitive cu colegii şi impactul acestora 

Abstract:

În această prelegere, veți afla totul despre relațiile pozitive dintre colegi și contribuția acestora. Vor fi prezentate câteva sfaturi bonus, precum și câteva resurse excelente despre cum să predați abilitățile sociale, astfel încât indivizii să poată stabili relații pozitive cu colegii.

Sunteți părinte, profesor sau profesionist și doriți să aflați mai multe despre abilitățile sociale? Aceasta este o prelegere excelentă pentru tine.

Multe studii arată că colegii joacă un rol semnificativ în dezvoltarea socială și generală. Este o concepție greșită comună că trebuie să ai o mulțime de prieteni pentru a fi fericit. Anecdotă: Oprah Winfrey, Selena Gomez și Matthew McConaughey au declarat că au doar câțiva prieteni apropiați.

A ști care sunt acele abilități de bază pentru a crea și a stabili relații pozitive între colegi este jumătate din muncă. În acest atelier, vă vom oferi o privire de ansamblu asupra a ceea ce sunt aceste abilități și a modului în care sunt predate. Există o mulțime de cercetări care arată efectele extraordinar de pozitive ale acelor relații pozitive între colegi. 

Obiective de învățare:

La încheierea acestei prelegeri, participanții putea: (1) să descrie de ce sunt importante relațiile pozitive între colegi; (2) să identifice ce sunt relațiile pozitive cu colegii; (3) să descrie la ce contribuie aceste relații; (4) să identifice sfaturile pentru a influența aceste relații pozitive între colegi. 

  • Prelegere prin PPT • Discuție de grup • Întrebări (interacțiune) • Discuții 

Prezentarea va fi în limba engleză