Laura Radu e logoped în cadrul Asociației Help Autism. De asemenea, e psiholog autonom cu drept de liberă practică în psihopedagogie specială și în formare profesională în hipnoză și terapie cognitiv-comportamentală.  Predă cursuri de muzică vocal-instrumentală. În activitatea sa, integrează atât psihologia, psihopedagogia, terapia logopedică, precum și terapia ocupațională prin muzică și sunet.

Sumar temă Conferința Internațională ABA:

Consilierea logopedică

În ultimii ani, atât terapia, cât și logopedia au trebuit să depășească granițele cabinetului și să se adapteze la nevoile copiilor, ajungând în mediul online. Consilierea logopedică este un serviciu terapeutic ce nu are limită de spațiu și, astfel, vine în întâmpinarea nevoilor copilului și ale părintelui.

Practic, inovația este că părintele poate fi consiliat online, în așa fel încât, atunci când se află în imposibilitatea de a se deplasa la cabinet, el poate urmări obiectivele din planul de intervenție personalizat prin îndrumarea unui specialist. Beneficii, etape, dar și tehnici ale consilierii logopedice vor fi descrise într-un workshop destinat atât terapeuților, cât mai ales părinților.

Această prezentare va fi susținută în limba engleză.