Lăcrămioara Petre, antropolog, cercetător științific gr. III, doctor

Lăcrămioara Petre este un antropolog care lucrează ca cercetător la Institutul de Antropologie „Francisc I. Rainer” al Academiei Române de peste 20 ani. Ea are un doctorat în Științe Medicale din 2008 și domeniul ei de studiu este comportamentul alimentar. Ea a publicat numeroase articole științifice despre nutriție și comportamentul de hrănire și de asemenea, despre copii cu diferite dizabilități (deficiențe de vedere, auz, autism). Având experiență cu copiii cu TSA, ea oferă consultanță pentru părinți cu privire la dificultățile de hrănire ale acestora (în special selectivitate alimentară și hipersensibilitate).

Prezentări la Conferința Internațională ABA 2022.

Dietele în autism

Mai multe studii recente au arătat că etiologia autismului este complexă și multifactorială. Dezechilibrul metabolic este intersecția dintre cauzele ipotetice genetice, imunologice, neurologice și digestive. Intervenția alimentară este modul în care specialiștii încearcă să remedieze dezechilibrul metabolic și să influențeze procesele biochimice pentru a îmbunătăți funcționarea organismului și a diminua simptomele autismului. 

In aceasta lucrare va vom prezenta principalele diete si interventii alimentare folosite pentru a imbunatati sanatatea persoanelor autiste si daca acestea functioneaza.