Lăcrămioara Petre este un antropolog care lucrează de peste 20 ani pe post de cercetător la Institutul de Antropologie “Francisc I. Rainer”, al Academiei Române. Are un doctorat în Științe Medicale, din 2008, și domeniul ei de studiu este comportamentul alimentar. A publicat numeroase articole științifice despre nutriție și comportamentul de hrănire și, de asemenea, despre copii cu diferite dizabilități (deficiențe de vedere, auz, autism). Având experiență cu copiii cu TSA, oferă consultanță pentru părinți cu privire la dificultățile de hrănire ale acestora (în special, selectivitate alimentară și hipersensibilitate).

Sumar temă Conferința Internațională ABA:

Cauzele autismului

Cauzele autismului nu sunt pe deplin cunoscute, dar ceea ce este deja cunoscut și dovedit științific ne poate ajuta să înțelegem mai bine comportamentele și dificultățile persoanelor afectate de această tulburare de dezvoltare. De asemenea, o perspectivă mai profundă asupra modului în care este afectat neurologic, emoțional și mental un copil cu autism ne poate ajuta să găsim soluții mai eficiente pentru tratarea lor.

Prin urmare, ne propunem să trecem în revistă cauzele autismului și trăsăturile specifice asociate acestora, cu aplicații practice în terapia copilului autist.