Iulia Dobronoiu are o experiență de 12 ani în domeniul Analizei Comportamentale Aplicate (ABA) cu copii cu autism și alte tulburări și întârzieri de dezvoltare, atat in Romania cat si in Marea Britanie. A finalizat Masterul în ABA la Universitatea Bangor, Marea Britanie și a obținut acreditarea BCBA (Board Certified Behavior Analyst) în 2019.
Activitatea de bază constă: în monitorizarea programelor ABA la domiciliu, supervizarea centrelor ce utilizează ABA, integrarea persoanelor cu tulburare de spectru autist și alte deficiențe, în școli și grădinițe, supervizarea persoanelor ce doresc sa obtina certificarea BCBA, BCaBA si sustinerea trainingurilor in domeniul ABA.

Sumar temă Conferința Internațională ABA:

ABA: contează nu doar ce predăm, ci și cum anume predăm 

Această prezentare va fi în limba română.

Abstract: Ca orice știinta, ABA a evoluat destul de mult de-a lungul timpului și cu siguranță va continuă să facă acest lucru și în viitor. Știm deja că noi, că și analiști comportamentali, avem instrumentele necesare pentru a preda eficient persoanelor cu TSA și alte întarzieri în dezvoltare, o multitudine de abilități. Însă este nevoie să acordăm atenție nu doar predării, ci și modului în care este realizată această predare. Aspectele precum relația cu adultul care predă, crearea unui mediu ce promovează siguranța și încredere, crearea oportunităților de a face alegeri, predarea și generalizarea obiectivelor astfel încât să poată fi utilizate în mod funcțional în viața de zi cu zi, validitatea socială și utilizarea unor proceduri cât mai puțîn restrictive sunt doar câteva din variabilele pe care ar trebui să le avem în vedere.