Ilioara Radu este Formator în animație socio-educativă, concepe și implementează programe de jocuri pentru copii și adulți de 13 ani. Membră a trupei muzicale pentru copii, MARILI, din 2014, scrie, interpretează și pune în scenă spectacole educative dar și interactive alături de colegele ei, iar în lumea copiilor este cunoscută drept Profa De Distracție. Din 2020, duce jocul în grupurile de copii vulnerabili, fiind Președintele Asociației Dodoroni care are o strânsă legătură cu activitatea ei. A reușit să furnizeze zeci de ateliere de educație non-formală în mediul rural, în Penitenciar, în grupuri de copii cu dizabilități. 

Sumar temă Conferința Internațională ABA:

Terapie prin distracție

Această prezentare va fi în limba română.

Abstract: Scopul întâlnirilor din cadrul proiectului ”Terapie prin distracție” a fost integrarea și dezvoltarea interacțiunii sociale a copiilor cu nevoi speciale împreună cu cei tipici.  În cadrul fiecărei întâlniri, programul a fost structurat în patru momente distincte. În prima parte, au fost activitățile de grup în care s-au parcurs cântecele cu coregrafii și jocuri dinamice. În partea a doua, copiii s-au jucat cu o varietate de jucării dezvoltând jocul (pre)simbolic într-o atmosferă de interacțiune dinamică și creativă. Partea a treia a reprezentat gustări pentru cei mici, servite într-un cadru în care copiii s-au relaxat  și și-au încărcat bateriile pentru ultima parte, în care s-au jucat liber în sala de joacă, explorând spațiile de joc din cadrul sălii.Pe tot parcursul programului, tinerii voluntari au ghidat copii tipici să facă echipă cu copiii cu nevoi speciale și împreună s-au jucat și s-au distrat.

În cadrul Conferinței Internaționale ABA 2023,  vom prezenta cum a luat naștere acest proiect, cum am reușit să implicăm comunitatea pe parcursul proiectului, care au fost pașii pe care i-am parcurs, activitățile pe care le-am desfășurat cu copiii, cât și ce îmbunătățiri putem aduce proiectului. Am pregătit o colecție de imagini, ce ne vor ajuta în a exemplifica și mai bine ceea ce dorim să transmitem.