- Nascută pe 13 februarie 1989 în Suceava, pasionata de sport și limbi străine;
- Absolvirea cu success a liceului cu profil uman, specializarea filologie bilingv romana franceza în cadrul caruia mi-am dezvoltat abilitățile lingvistice pentru limbile franceza, spaniola,latină și engleză obținand certificatele DELF B2 SI DELE B2. Înclinația spre bilingvism a determinat 7 ani mai tarziu participarea la primul modul cu durata de un an a unei limbi asiatice în cadrul universității din Suceava. Aceasta experiență a facilitat înscrierea la Școala de vară din China în cadrul căreia am dobândit un alt certificat de compentență lingvistică HSK A1.
- Înscrierea la facultate a reprezentat o adevarata provocare întrucat am ales Universitatatea de Medicina din Bucuresti, specializarea Balneofizioterapie si recuperare medicala. Absolvirea programului de licenta si a celui de master în domeniul sănătății publice au reprezentat un bun pilon în formarea profesională. Menționez stagiul de practica din cadrul Spitalului de copii Marie Curie și Centrul medical clinic de recuperare neuropsihomotrie Dr. Nicolae Robanescu Bucuresti, cursuri de pediatrie si recuperare neuropediatrică.
- Experiența în recuperare medicală si remodelare corporală s-a dezvoltat din timpul facultații și până în prezent în centre din Bucuresti și Suceava.
- Participarea la diverse cursuri de management, comunicare si administrarea afacerilor.
- Activarea ca voluntar în cadrul unei asociații pentru pentru ajutorarea persoanelor varstnice,a copiilor si a celor fără posibilități mi-au îmbunătățit abilitățile empatice, organizatorice si de comunicare.
- Participarea la tabere de vara penru copiiii fără posibilițăți si dragostea pentru ei mi-au susținut alegerea de mai tarziu aprilie2021 pentru practica din Centru HelpAutism Suceava în cadrul căruia am început sa înteracționez cu copiii cu TSA si unde activez în prezent ca educator specializat. Cursul de terapie comportamentala ABA este unul din cursurile ce s- a adaugat formarii profesionale. S-a deschis un nou drum pentru dezvoltare personală și profesională, cultivând astfel munca în echipă,imbunățătirea abilităților de comunicare,a rabdării, persverentei, consecventei,spiritului ludic și a activităților de recreere a copiilor cu TSA.
Locul potrivit,experiențele,cunoștințele din diferite domenii aduc împlinire, satisfacții si bucurie vietii cotidiene.
Prezentări la Conferința Internațională ABA 2022.
Temă :Îmbunătățirea abilitaților sociale ale copiilor cu TSA
Subtemă: Transferul abilităților sociale in mediul natural
Abstract
Principala activitate în copilarie este reprezentată de joc. În cazul copiilor cu TSA palierul social nu este dezvoltat în raport cu vârsta cronologică. Acestea abilități devin obiective în planul de intervenție..
Transferul abilitatilor sociale în mediu natural presupune generalizarea activitatilor din procesul de recuperare în medii variate cu persoane diferite,creeand astfel situații variate de expunere a copilului.