Daniel Tammet este scriitor, lingvist și cadru didactic. Un poll din 2007 l-a clasificat printre 100 de genii în viață. Cartea lui, New York Times bestseller, Născut într-o zi albastră: În interiorul unei minți extraordinare a unui savant cu autism, a fost tradusă în 18 limbi și va fi disponibilă și în limba română în colecția ABA Books, Help Autism. 

Titlu prezentare:Născut într-o zi albastră: În Interiorul Minții Extraordinare a Unui Savant cu Autism

Daniel Tammet este unic printre oamenii care se confruntă cu dificultăți din spectrul autist în sensul în care este capabil să trăiască independent și să ne explice ce se întâmplă în mintea sa.

Vede numerele, cuvintele și culorile sub forma unor obiecte 3D, și poate efectua calcule matematice complexe în minte. Poate învăța o limbă străină de le zero în doar o săptămână. De altfel, vorbește 11 limbi străine. A fost diagnosticat cu sindromul savantului, o condiție extrem de rară care îi conferă puteri mentale extraordinare, precum cele portretizate de Dustin Hoffman în filmul Rain Man.

Născut într-o zi albastră este o carte fascinantă și plină de inspirație care explorează ce înseamnă să fii special și ne oferă insight-uri despre ce anume ne face pe toți umani – și anume mințile noastre. Prezența lui la Conferința Internațională ABA va fi o ocazie extraordinară de a intra live în dialog cu el.

Sesiune în cadrul Conferinței Internaționale ABA:

 

Această prezentare va fi susținută în limba engleză.