Claudia Matei, Psiholog, BCaBA

Claudia este psiholog și analist comportamental acreditat internațional (BCABA), specialist și trainer în programe de formare și cursuri de specialitate, consultant în dezvoltarea proiectelor și programelor pentru copii din cadrul celor două centre de terapie din București.

După primii ani de practică în programe de tip home-based, odată cu identificarea unei nevoi în continuă creștere de informații, materiale de specialitate și servicii de terapie profesioniste, a decis să construiască unul dintre cele mai importante proiecte pentru copiii cu TSA, cunoscut azi ca organizația Autism VOICE, care să acopere aceste nevoi din domeniul analizei comportamentale din România, împreună cu Anca Dumitrescu și Oliviana Giura.

Autism Voice, în cadrul căreia a dedicat cea mai mare parte de resurse și timp, a devenit organizația cu cei mai mulți specialiști acreditați în analiză comportamentală din România și cu cel mai mare impact la nivelul programelor terapeutice dedicate copiilor cu TSA și tulburări de dezvoltare.

Prezentări la Conferința Internațională ABA 2022.

Interventia ABA in comunitate si grup

Abstract:

Stim cu totii cate de importanta este interventia timpurie si cat de multe beneficii adduce in viata celor mici si a parintilor acestora. Dar ce se intampla dupa ce copilul  devine adolescent si nevoile lui depasesc arealul casei. Cum arata un PIP pentru un adolescent ce  nu are incredere in el sau nu stie cum sa-si faca prieteni. Sau cum as putea sa sustin un adolescent al carui nivel de dezvoltare  este destul de limitat? Cum arata un plan pentru interventii pe comportament ?

 Prin prezentarea noastra dorim sa impartasim din experienta noasta cu voi si sa raspundem la aceste intrebari.