Andrei Ionel Mocanu este analist comportamental, psiholog de specialitate în psihoterapie cognitiv-comportamentală și membru fondator din 2015 al Asociației Activity.  Are experienţă de peste 15 ani în: coordonarea şi implementarea planurilor de intervenţie comportamentală (atât pentru copiii tipici, cât și pentru copiii atipici), oferirea serviciilor de consiliere parentală individuală/grup și formarea cadrelor didactice. 

De-a lungul timpului a participat la diverse cursuri de formare continuă și conferințe acreditate din România precum: 

– Analiză comportamentală aplicată. Intervenție în tulburările de spectru autist. Curs postuniversitar, 

– Tehnici de psihoterapie cognitiv-comportamentală și analiză comportamentală aplicată în tulburările de spectru autist,

– Dezvoltarea abilităților de comunicare la copiii și ținerii cu tulburări de neurodezvoltare,

– Conferința Națională ABA 2012, 2014, 2015 (în cadrul căreia a susținut o prezentare cu titlul Analiză comportamentală aplicată în clasa de elevi).

– Conferință Internațională ABA 2016 – lector “Eficiența participării părintîților la un training comportamental”,  2017 – lector “Predarea emoțiilor complexe”

– Prezentare Conferința IACB 2017 – lector ,,Abordarea fraților copiilor cu dizabilități”, ,,Atenția comună/împărtășită”.

De asemenea a urmat cursuri internaționale de lungă durată precum Master en Intervention ABA en Autismo  și cursuri organizate de Dr. Mary Barbera și de Anabel Cornago.

Sumar temă Conferința Internațională ABA:

Dezvoltarea emoțională – de la recunoaștere până la autoreglare 

Această prezentare va fi în limba română.

Abstract: De-a lungul timpului am avut ocazia să interacționez cu foarte mulți copii. Am întâlnit copii care erau la început de drum într-un proces terapeutic sau care făceau terapie de ceva vreme, am interacționat cu părinți care aveau ca obiectiv să își ajute copiii să vorbească sau care își doreau ca cei mici să aibă comportamente adecvate. Am văzut copii cu abilități cognitive specifice vârstei sau care aveau abilitățile cognitive dezvoltate mult peste vârsta lor, dar care nu reușeau să își exprime emoțiile și să le gestioneze adecvat și din acest motiv ei întâmpinau dificultăți la locul de joacă sau la grădiniță/școală, manifestând comportamente greu de gestionat pentru părinți. De aceea aleg să introduc de timpuriu în planurile de intervenție terapeutică programe specifice pentru dezvoltarea abilităților emoționale. Chiar dacă la prima vedere acestea nu par a fi importante și părinții sau chiar specialiștii le lasă în plan secund pentru a dezvolta alte abilități, eu le consider exprem de utile încă de la vârste mici. În prezentarea de față ne propunem să venim cu activități practice prin care noi, adulții, fie ca suntem părinți sau specialiști, putem să îi ajutăm pe cei mici să se familiarizeze și chiar să își gestioneze cât mai bine emoțiile.