Andreea Stroe-Mățăuan este Analist Comportamental BCBA și Psihoterapeut Experiențial Specialist.

Andreea este formator și supervizor pentru analiști comportamentali și psihologi care lucrează cu copii neurodiverși, însoțindu-i în procesul de a avea o viață profesională împlinitoare și de a oferi servicii de înaltă calitate. De asemenea, oferă consultanță familiilor pentru a-și ajuta copiii să se dezvolte armonios, respectându-le individualitatea. Serviciile Andreei se încadrează la categoria intervenții naturale și comportamentale care țin cont de psihologia dezvoltării.

Prezentări la Conferința Internațională ABA 2022.

Evaluarea dinamică a copilului în practica ABA

Abstract:

Atunci când vorbim de evaluarea copilului în ABA ne referim în general la două tipuri: evaluarea funcției comportamentului și evaluarea standardizată a nivelului de dezvoltare. În lucrarea de față vom discuta despre un al treilea tip de evaluare cu mare aplicabilitate practică, o evaluare calitativă care poate fi folosită de sine stătătoare sau alături de celelalte două tipuri de evaluare.

Evaluarea dinamică poate fi de mare ajutor în alegerea obiectivelor pentru planul individualizat de intervenție, cât și în stabilirea unei relații pozitive cu copilul și cu familia. Este o formă de evaluare în concordanță cu dimensiunile ABA, în special: aplicată, analitică și eficientă.