Andreea Stroe-Mățăuan – BCBA, Psihoterapeut P.E.U. Specialist și trainer. Am experiență de peste 15 ani în lucrul cu copiii și cu familiile. Stilul meu de lucru se încadrează la NDBI – Naturalistic Developmental Behavioral Interventions. Activitatea mea se împarte între formarea profesioniștilor și a părinților prin workshopuri de specialitate cu mare aplicabilitate practică, oferirea de mentorat și supervizare profesioniștilor și oferirea de consultanță familiilor. Pun mare accent pe respectarea neurodiversității în toate activitățile profesionale. 

Misiunea mea este ca familiile și copiii să fie însoțiți cu respect, empatie și competențe profesionale înalte pentru atingerea unor rezultate foarte bune atât pentru copil, cât și pentru întregul sistem familial. 

Sumar temă Conferința Internațională ABA:

Cum evaluăm implementarea unei intervenții naturale (NDBI) de calitate în ABA?

Această prezentare va fi în limba engleză.

Abstract: Pivotal Response Treatment, JASPER, Incidental Teaching și alte modele de intervenție se încadrează în NDBI – Naturalistic Developmental Behavioral Interventions. Fiecare dintre aceste metode are propria modalitate de măsurare a fidelității implementării. 

 În ultimii ani au fost dezvoltate instrumente de măsurare a fidelității pentru NDBI ca intervenție generală, care însumează caracteristici comune ale intervențiilor de acest tip. În lucrare voi prezenta un astfel de instrument, ce va permite profesioniștilor și părinților să se asigure că oferă o intervenție naturală de înaltă calitate, care respectă principiile NDBI, în beneficiul copiilor pe care îi însoțesc.