Andreea Nica ocupă funcția de vicepreședinte al  asociației Lumea lui Arthur și îndeplinește cu pasiune rolul de director educațional la Academia lui Arthur.

Între anii 2016-2017 a urmat cursul BCaBA și în prezent, Andreea coordonează  la Academia lui Arhur programe de intervenție care pun accentul pe dezvoltarea abilităților de interacțiune socială între copii. Este o susținătoare convinsă a ideii că toți copiii, indiferent de diagnostic  pot învață împreună. Cu determinare și încredere, Andreea contribuie la construirea unui mediu educațional inclusiv și motivant pentru fiecare copil.

Sumar temă Conferința Internațională ABA:

Spontaneitate și interactiune socială: rolul jocurilor în echipă în dezvoltarea copiilor cu autism

Această prezentare va fi în limba română.

Abstract: Prin această prezentare vom explora împreună lumea jocurilor în echipa și modul în care acestea pot influență dezvoltarea copiilor. Vom descoperi că atunci când copiii sunt stimulați să se joace împreună se deschide o ușa către bucurie, prietenie și cooperare. În cadrul prezentării vom analiză cum aceste experiențe de joc în echipa încurajează spontaneitatea și interacțiunile naturale, contribuind la dezvoltarea abilităților sociale și cognitive ale copiilor. Cu exemple practice voi evidenția cum jocurile în echipa nu doar stimulează învățarea ci și creează amintiri prețioase și conexiuni sociale semnificative între copii.