Temple Grandin este una dintre cele mai faimoase persoane cu autism din lume. Este membră a Academiei Americane de Arte și Științe, profesor de etologie la Universitatea din Colorado și autoarea cărților de succes care au vândut mai mult de un milion de exemplare în întreaga lume. În 2010, HBO a produs un film despre viața ei, care a câștigat un Glob de Aur în 2011 și 7 premii Emmy în 2010. În același an, revista Time a inclus-o printre cele mai importante persoane ale anului.

Cărțile lui Temple Grandin oferă o perspectivă unică asupra modului în care o persoană cu autism trăiește și contribuie în mare măsură la creșterea conștientizării acestei tulburări de comportament în rândul publicului larg. În comunitatea persoanelor cu autism, printre studenții săi și în rândul grupurilor de activiști pentru drepturile animalelor, Temple Grandin este considerată o voce puternică pentru comunitățile care au nevoie de reprezentare.

În calitate de expert în comportamentul animalelor, Grandin oferă consultanță numeroaselor companii din industria producției de carne, dezvoltând standarde pentru îmbunătățirea calității vieții animalelor din ferme sau facilități similare.

Sumar temă Conferința Internațională ABA:

Sesiune Q&A cu Temple Grandin

Această prezentare va fi susținută în limba engleză.

Abstract: Temple Grandin răspunde întotdeauna fără menajamente la orice întrebare îi este adresată. Avocat al persoanelor cu autism, susținător al familiilor lor, Temple este cea mai cunoscută persoană cu autism. Vorbește deschis pentru viața ei, cu toate provocările unui diagnostic primit în America anilor 50, despre cariera în cercetare care nu ar fi fost posibilă fără abilitatea ei de a vedea lucrurile altfel. Prin cele două cărți Creierul Autist și Gândesc în imagini (apărute în limba română în colecția AHA Books a asociației HELP Autism) și sesiunea deschisă de întrebări și răspunsuri, Temple Grandin introduce încă o dată, cu generozitate, publicul din România în universul ei.