Dr. Neil Martin

Dr. Martin lucrează ca analist comportamental (clinician, profesor universitar, supervizor și cercetător), din 1990. Și-a obținut doctoratul la Universitatea Reading (Marea Britanie) în 1998 și a devenit analist comportamental acreditat (BCBA) în 2002. A fost printre primii BCBA din Marea Britanie și unul dintre „Conferențiarii ABA”, dezvoltând prima secvență de curs aprobată de BACB în Marea Britanie și primul în afara SUA.

După ce a lucrat în mediul academic la Universitatea din Kent, dr. Martin a lucrat independent timp de mulți ani, predând diverse cursuri BACB și ajutând la stabilirea altor cursuri, în întreaga lume, supraveghind studenți și consultând numeroase organizații și familii atât în ​​Marea Britanie, cât și la nivel internațional. 

Dr. Martin a publicat cercetări în reviste precum Journal of Applied Behavior Analysis, The Behavior Analyst, Research in Developmental Disabilities și Journal of Autism and Developmental Disorders și are interese speciale în utilizarea tehnologiei, media și software legat de predare și cercetare.

În aprilie 2015, Dr. Martin a devenit Director pentru Dezvoltare Internațională al BACB. Oferă ajutor și sprijin altor țări, în demersul lor de dezvoltare a unei infrastructuri necesare pentru stabilirea Analizei comportamentale ca profesie recunoscută

Prezentări la Conferința Internațională ABA 2024

Temă: De ce analiza comportamentală este o disciplină separată şi importantă 

Abstract

Analiza comportamentală este știința comportamentului şi are o istorie care începe odată cu secolul al XX-lea.

Filosofia sa călăuzitoare este comportamentismul, care pornește de la premisa că încercările de a îmbunătăți condiția umană prin schimbarea comportamentului (de exemplu, educație, tratament de sănătate comportamentală) vor fi cele mai eficiente dacă comportamentul în sine este principalul obiectiv.

Analiștii comportamentali folosesc strategii și tactici derivate din analiza experimentală a comportamentului, iar conținutul planurilor aferente programelor de formare universitară are aproape zero suprapuneri cu majoritatea disciplinelor. În ciuda dorinței lui B.F. Skinner ca psihologia să îmbrățișeze paradigma științei naturale care a devenit în cele din urmă Analiza comportamentală, acest lucru nu s-a întâmplat niciodată, iar acum Analiza comportamentală reprezintă o disciplină matură, cu o viziune circumstanțială și deterministă specifică asupra lumii.