Evenimentul reper în analiza aplicată a comportamentului din Sud-Estul Europei, a X-a ediție a Conferinței Internaționale ABA are loc anul acesta pe 22 și 23 octombrie 2021 și va fi găzduită online.

Organizatorii au decis amânarea ediției – anunțată inițial pentru luna aprilie, pentru a veni în întâmpinarea lectorilor și a participanților care și-au exprimat preocuparea față de o perioadă în care este necesară implicarea lor în asigurarea desfășurării activității în siguranță în centrele și cabinetele lor, respectiv în a găsi soluții alternative pentru continuarea terapiei într-un context în continuă schimbare.

Obiectivul nostru rămâne pregătirea unui eveniment ce va aduce publicului său un conținut înalt, prezentat de nume importante în cercetarea și practica ABA, precum și în integrarea persoanelor cu neurodiversitate. Promitem o ediție cu o listă premium de speakeri, specialiști pe care ne-am dorit tare mult să-i avem la această ediție aniversară. – Anca Dumitrescu, coordonator științific al evenimentului.

Înscrierile rămân deschise, iar înregistrarea la eveniment se poate face pe www.conferinta-aba.ro. Lectorii vor fi curând prezentați pe site, urmați de programul detaliat al conferinței. Specialiști ABA sau în terapii de intervenție și recuperare în autism și neurodiversitatedin România și din străinătate sunt invitați să răspundă la call-ul deschis până la data de 15 iulie, prezența ca lector în cadrul conferinței fiind o validare a experienței și a expertizei lor.

Conferința este organizată de asociațiile Help Autism și Autism Voice în parteneriat cu Institutul ABA România și va fi acreditată în România de către Colegiul Psihologilor, iar la nivel internațional, de către Behavior Analyst Certification Board.