Camelia Crîșmariu este psiholog cu drept de liberă practică în domeniul Psihopedagogiei Speciale. A absolvit facultatea de Psihopedagogie Specială din cadrul Facultății de Psihologie și Stiințele Educației, Universitatea București, masteratul Terapia Logopedică a Tulburărilor Limbajului și Comunicării, din cadrul aceleiași facultăți, cursurile masteratului Applied Behavior Analysis din cadrul Clemson University și masteratului de Psihodiagnoză cognitivă și consiliere psihologică în cadrul Universitatii Ecologice București. De asemenea, în 2020 a obținut certificarea BCaBA.

Camelia a început să practice intervenția comportamentală aplicată din anul 2009, iar din anul 2015 a început colaborarea cu asociația Help Autism, unde coordonează implementarea planurilor de intervenție pentru copii, susține evaluări și cursuri de inițiere în terapia ABA. În prezent, este și Coordonator al Departamentului de Logopedie din cadrul Help Autism.

Având peste 10 ani de experiență în lucrul alături de copiii atipici, Camelia pune la fel de multă pasiune în ceea ce face, ca în prima zi. Consideră că învâțând despre comportamentul acestor copii a ajuns să realizeze cât de multe lucruri rămân încă a fi descoperite.

Sumar temă Conferința Internațională ABA:

ABA ONLINE – oportunități în criză și izolare

Abstract:

Criza pe care o trăim, în prezent, ne învață ca o situație de urgență ne poate pune în fața unor obstacole pe care le putem depăși încercând să găsim Oportunități în criză. În momentul stării de izolare, centrele de terapie s-au închis, mulți copii și părinți au fost puși în ipostaza de a rămâne acasă, izolați, fără acces la materialele specializate și programul terapeutic atât de necesar copiilor.

Help Autism a susținut un program pilot de analiză comportamentală online, încercând să asigure tot suportul necesar în situația de criză.

Prin urmare, procesul de învățare s-a realizat online, de către părinți, prin supervizarea acestora de către terapeuți și coordonatori, prin asigurarea feedback-ului în timp real.

Rezultatele demonstrează că, prin asigurarea continuității în procesul terapeutic, chiar și într-o situație specială (ex. de izolare) se poate puncta un progres în dezvoltarea copilului cu diagnostic psihiatric.

Această prezentare va fi susținută în limba română.