Anné-Marie Sterian este absolventă a facultății de Psihologie și Științe ale Educației, Domeniul Științele Educației Departament de Psihopedagogie Specială, cu master în Psihopedagogia Școlii Incluzive, în cadrul Universității București și psiholog autonom acreditat COPSI. În rolul de logoped în cadrul asociației Help Autism, își desfășoară activitatea pe următoarele specialități:

  • PECS
  • Terapia tulburărilor de limbaj și de comunicare
  • Terapia Tulburărilor Miofuncționale Orofaciale
  • Terapia Tulburărilor de Masticație şi de Deglutiție
  • Terapie ABA
  • Coordonare logopedică

Anné-Marie a susținut cursuri de specialitate în domeniul logopediei, a prezentat teme de interes în cadrul conferințelor anuale de specialitate, a coordonate planuri de intervenție logopedică și a publicat o serie de articole în reviste de specialitate.

Sumar temă Conferința Internațională ABA:

Impactul tulburărilor de masticație și deglutiție asupra vorbirii

Abstract:

Vor fi prezentate noi abordări în procesul de recuperare al copiilor cu autism, legate de impactul tulburărilor de masticație și deglutiție asupra articulării sunetelor.

În cadrul workshopului, va fi prezentat și pus la dispoziție screening-ul conceput de lectori pentru depistarea unor posibile tulburări de masticație și deglutiție, ce pot fi cauza tulburărilor de articulare.

Acest screening este ușor de aplicat, atât de specialiști, cât și de părinții ai căror copii se confruntă cu tulburări de articulare, la care metodele clasice de terapie logopedică nu produc rezultate.

Această prezentare va fi susținută în limba română.