Sunt psiholog cu drept de libera practică în domeniul Psihologiei Clinice. Am absolvit Facultatea de Psihologie din cadrul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației – UBB, Cluj-Napoca. Am început să lucrez cu copiii cu minți diverse în anul 2021 în cadrul asociației Help Autism. Am participat la cursuri de formare și perfecționare pe parcursul acestor ani: programul de ,,Terapie comportamentală aplicată la copiii cu TSA”, în cadrul Asociației Help Autism, București, cursul de perfecționare „Tehnici și proceduri de intervenție în terapia logopatiilor”, training-ul ’’Sistemul de Comunicare prin Schimbul de Imagini’’ PECS Nivelul I, cursul de specializare autorizat ANC „Tehnici terapeutice combinate- Îmbinarea tehnicilor de integrare senzorială cu terapia ABA și tehnici din terapia prin muzică”, cursul „Evaluarea psihologică a copiilor cu TSA”. Am participat și ediția trecută la Conferința Internațională ABA cu tema „Importanța jocului în viața copilului cu TSA-Jocul simbolic”.
În prezent, pe lângă aplicarea intervenției comportamentale, susțin și sesiuni live pe Facebook pe diferite tematici pe grupul „HelpEdu- cursuri de specialitate despre autism și terapie ABA”.
Îmi place să mă dezvolt continu, să învăț și să ajut în procesul de recuperare al copiilor cu miți aparte.
Sumar temă Conferința Internațională ABA:
Expunerea timpurie a copiilor la device-uri. Perspectivă teoretică și implicații practice
Această prezentare va fi în limba română.
Abstract: În ultima vreme tehnologia și în special dispozitivele electronice au dobândit o mare popularitate, atât în rândul adulților dar mai ales în rândul copiilor. Dispozitivele electronice sunt o sabie cu două tăișuri. În ciuda beneficiilor lor, au multe pericole potențiale pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor. Specialiștii Asociației pentru Sănătate Mintală a Copilului trag un semnal de alarmă cu privire la supraexpunerea la ecrane a copiilor cu vârste cuprinse între 0 și 3 ani. Potrivit acestora, în perioada pandemiei de COVID-19 a crescut cu o treime numărul cazurilor de copii care au întârzieri în dezvoltarea psihică și a limbajului, deficit de atenție, hiperactivitate, tulburări de comportament. Se va aborda acest subiect din mai multe perspective ce privesc ariile principale de dezvoltare, cu un accent pe conștientizarea supra-expunerii.