Catalina Nicolescu

Catalina Nicolescu

Trainer JASPER

Expertiza mea integrează know-how-ul de trainer JASPER, acreditat de Kasari Autism Research Lab UCLA Semel Institute for Neuroscience & Human Behavior, de Registered Behavior Technician acreditat de BACB, de formator și de speaker.  

 Sunt Cătălina Nicolescu și îmi amintesc primul meu pas în a descoperi și practica intervenția ABA .A început în 2006 la centrul ,,Horia Moțoi ,, .Au trecut mulți ani în care mi -am dezvoltat abilități de terapeut home -based ,shadow si coordonator . 

Mereu am căutat să învăț noi abordări validate științific și să le practic cât mai fidel ,fiecare etapă din evoluția mea profesională având un singur scop :îmbunătățirea semnificativă a calității vieții copiilor diagnosticați cu autism. Întotdeauna am dorit să duc mai departe ce practic și învăț ,astfel că am susținut workshopuri /ateliere pentru părinți și terapeuți în țară ,fiind formator acreditat ANC; de asemenea, am prezentat lucrări în cadrul multor Conferințe/Congrese la nivel național; RBT acreditat BACB ; având finalizat și Cursul de formare România BCaBA Alternate Pathway Course Sequence.

Începând cu 2019 ,m-am focusat pe intervențiile cu predare în mediul natural (NDBI ) și aplic abordarea JASPER ,oferind aceste servicii copiilor mici . 

Din 2024 ,am ieșit de sub umbrela ,, DAAL autism project ,, și munca mea devine mai complexă și provocatoare odată cu colaborarea cu Alina Vlad ,având rol de mentor pentru părinții din cadrul programului dezvoltat de dânsa  :FOCUS . 

Cunostintele mele se îndreaptă către părinți și terapeuți prin cursurile înregistrate pentru platforma www.autism.ro ,continuând colaborarea cu Damian Nedescu . 

Organizez grupuri de mentorat și toate evenimentele ce le susțin în țară au un singur scop: dezvoltarea jocului și comunicării la copilul cu TSA . 

Jocul la copilul cu TSA apare afectat în diferite moduri, de aceea cred, cu putere, că învățarea prin joc este o modalitate naturală si potrivită pentru dezvoltarea abilităților de limbaj, joc, concepte noi, rezolvare de probleme, flexibilitate în gândire, dezvoltarea creativității, spontaneității și a simbolizarii necesare în interacțiunile sociale la copilul mic .Jocul ar trebui să fie distractiv și plin de satisfacții ,dar și învățare pentru copil. 

Temă: Copilul dumneavoastră imită spontan? Cum clădim imitarea, ca element fundamental în dezvoltarea socială, lingvistică și emoțională timpurie a copiilor

Prezentarea mea aduce in prim plan nu doar importanța, beneficiile și promovarea implicării împărtășite, ci și evaluarea JE alături de strategii ușor de încorporat de către părinte și terapeut în cursul interacțiunilor, experiențelor și rutinelor zilnice ale copilului

Go to Top