- Născută pe 26 Iulie 1996 în Fălticeni, pasionată și atrasă de toate activitățile care necesitau interacțiune socială;
- Absolvirea cu success a liceului cu profil uman, specializarea filologie;
- Alegerea programului de licență și master în domeniul psihologiei au reprezentat un real succes în vederea pregătirii profesionale;
- Dobândirea atestatului de liberă practică în domeniul psihologiei clinice;
- Activarea în decursul unui an și jumătate în domeniul resurselor umane și recrutare de personal a venit în completarea și cimentarea cunoștințelor pe care le căpătam în timpul frecventării programului de master;
- Participarea la diverse conferințe, proiecte și programe de voluntariat pe parcursul celor doi ani de master au contribuit la clădirea experienței pe diverse domenii: consiliere, rezolvarea micilor conflicte, gestionarea jocurilor și activităților de recreere a copiilor atipici din cadrul unei grădinițe special, realizare și coordonare de workshop-uri, etc.
- Derularea stagiului de practică în Cabinet Psihologic Bosancu Daniela, unde sprijinul și îndrumarea profesională m-au ajutat să îmi conturez o modalitate de a aborda copiii speciali într-un mod natural dar și profesional, în același timp. Aici am învățaț să creez un mediu propice pentru dezvoltare și învățare.
- Angajarea în cadrul asociației Help Autism Suceava, în cadrul căreia mă dezvolt continuu, învăț și perseverez spre binele minunaților pitici cu minți aparte cărora le ghidez pașii pentru a-și atinge potențialul.
- Urmarea Programului de ,,Terapie comportamentală aplicată la copiii cu TSA”, în cadrul Asociației Help Autism, București. Cu ajutotul acestui program am învățat să aplic lucrul direct și diferențiat pentru fiecare copil încadrat în spectrul autist.
- Participarea la 14 ore de training ,,Sistemul de comunicare prin schimbul de imagini-PECS”. Cu ajutorul acestui training pot oferi o șansă în plus persoanelor cu deficiențe de limbaj spre a duce o viață normală.
Prezentări la Conferința Internațională ABA 2022.
Temă: Îmbunătățirea abilităților sociale ale copiilor cu TSA
Subtemă: Strategii prin care copilul cu TSA poate exersa abilitățile sociale
Abstract
Abilitățile sociale sunt importante pentru a avea un copil cu TSA echilibrat, liber și fericit.
Dezvoltând aceste abilități, copilul capată încredere în sine, învață să relaționeze și experimentează situații noi, având ca rezultat final implicarea socială. Dezvoltarea abilităților sociale poate ajuta copilul să învețe cum să se comporte în diferite situații; de la modalitatea de a purta o conversație la modalități de joc în grupurile din care face parte, strategii de a-și face prieteni, dezvoltarea intereselor și hobby-uri noi.