Alina-Mădălina Mihulcă este absolventă a Facultății de Psihologie și a Masterului de Psihologia Sănătății-Cercetare Clinică și Optimizare Comportamentală de la Universitatea din București.
A finalizat cursul Postuniversitar de Analiză Comportamentală Aplicată. Intervenție în Tulburările de Spectru Autist din cadrul Universității de Vest din Timișoara și din iulie 2022 este analist comportamental acreditat BCBA (Board Certified Behavior Analyst).
Are o experiență de 5 ani ca instructor comportamental în programele ABA la domiciliu pentru copiii cu tulburare de spectru autist și tulburare de deficit de atenție si hiperactivitate.
Prezentări la Conferința Internațională ABA 2022.
Automonitorizarea sau cum ii invatam pe copii sa inceapa sa isi modifice singuri comportamentul, pentru a-si atinge obiectivele
Abstract:
Automonitorizarea reprezinta o componenta a strategiei de self-management si consta in faptul ca o persoana isi observa in mod sistematic propriul comportament si colecteaza date in legatura cu el. De regula, aceasta este asociata cu strategiile folosite de adultii cu dezvoltare neurotipica pentru a-si modifica diverse comportamente, in viata de zi cu zi.
Insa cercetarile indica faptul ca ea este utilizata cu succes si in cazul persoanelor cu tulburare de spectru autist sau alte intarzieri in dezvoltare. Asadar, in cadrul prezentarii noastre vom discuta despre modul in care am utilizat strategia de automonitorizare in cazul unui baietel diagnosticat cu tulburare de spectru autist pentru a creste frecventa raspunsurilor corecte, vom impartasi rezultatele obtinute si vom puncta alte potentiale piste pentru cercetari ulterioare.