Madalina Nestian
Psiholog, terapeut ABA la HelpAutism în Târgoviște, am 23 de ani și îmi place să lucrez cu copilașii speciali. Îmi place logopedia și o practic de un an, îmi place să confecționez lucruri din diverse materiale care să se plieze pe un anumit obiectiv în ședințele cu copiii, sunt dornică de nou și de provocări si, nu în ultimul rând, îmi place să fiu înconjurată de oameni frumoși așa cum sunt toți de la HelpAutism.
Temă: Dezvoltarea de relatii interpersonale în cazul copiilor cu autism
Abstract: Interactiunile sociale implica lucruri pe care oamenii le cunosc de le sine” este fraza de la care a pornit interesul pentru a afla cat mai multe despre ce reprezinta partea de socializare a copiilor cu autism mai ales pentru ca, asa cum precizeaza Hans Asperger, cei cu tulburare de spectru autism trebuie sa proceseze adaptarea sociala in mod etapizat. Tocmai de aceea este esential ca adaptarea sociala a copiilor cu TSA sa se desfasoare unitar, etapizat, sa se ofere numeroase contexte sociale în care copilul cu autism sa fie prezent si sa i se dea oportunitatea de a se dezvolta cat mai mult pe aceasta ramura, astfel incat sa fie atins obiectivul tinta si anume cel al formarii de relatii sociale trainice si fructuoase.
Accentul va fii pus pe ce reprezintă socializarea, diferenta dintre socializarea la copii tipici vs copii atipici, pe importanta ei, beneficii ulterioare, cum se poate dezvolta socializarea, cum se pot mentine relatiile sociale deja formate( idei, etape)