Ana Turtureanu
Presedinte al Asociatiei Lumea lui Arthur. Este coordonator acreditat BCaBA si are o experienta de mai bine de 15 ani in lucrul cu copii cu probleme de dezvoltare. Pentru Ana analiza comportamentala este considerata “cea mai buna forma de educatie” si alaturi de colegii ei din asociatie, incearca sa implementeze programe la cel mai inalt grad de profesionalism prin care sa ii ajute pe parinti sa transfere rezultatele obtinute din mediul clinic, in situatiile de viata. Analiza comportamentala trebuie foarte bine adaptata si acolo unde se poate sa semene cat mai bine cu situatiile tipice de viata.
Temă: EUREKA- metoda ȘTIAM
Abstract: Eureka este un program educational de stimulare cognitiva care imbina principiile metodei STIAM (Simturi-Tehnologie-Inovatie- Arta- Mediu) cu cele ale jocului, oferindu-le copiilor suportul emotional de care au nevoie. In Eureka ne folosim de curiozitatea copiilor si lansam provocari zilnice pe care copii trebuie sa le rezolve si sa isi construiasca un plan, sa confectioneze diferite obiecte dezvoltand astfel gandirea critica si analitica, dezvoltarea intensiva a jocului, dezvoltarea complexa a abilitatilor prin activitati si experimente dar si dezvoltarea structurilor conversationale.
Termenul Eureka provine din interjectia de origine greaca “Heureka” care inseamna “a descoperi”. Chiar daca noi nu strigam “Heureka”, asa cum a facut Arhimede, ne bucuram de fiecare reusita a micutilor si cautam mereu solutii inovatoare, stimulante si adaptate pentru fiecare copil astfel incat sa isi atinga potentialul maxim pe fiecare arie de dezvoltare.
Conceptul se bazeaza pe invatarea experientiala care isi propune sa transforme notiunile teoretice in notiuni practice copiii participand activ la acest proces.